Blog

Μουσικό Καλοκαίρι 2017

Η πολυαναμενόμενη συναυλία με την Ορχήστρα Pro Musica και τη σπουδαία πιανίστα Etsuko Hirose, υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Κωνσταντινίδη, στο πλαίσιο του φεστιβάλ “Μουσικό Καλοκαίρι 2017″ που συνδιοργανώνεται από το Δήμο της Καβάλας και το Δημοτικό Ωδείο της πόλης, θα πραγματοποιηθεί σε ένα από τα γραφικότερα σημεία, στο Φάρο της Καβάλας (Παναγιά), μία μαγευτική τοποθεσία δίπλα στη θάλασσα, τη Δευτέρα 31 Ιουλίου και ώρα 21.30. Η ARTiCON θα είναι εκεί για να βιντεοσκοπήσει τη συναυλία. Θερμά ευχαριστώ στο Θεσσαλονικιό πιανίστα Γιώργο Κωνσταντινίδη, ο οποίος θα διευθύνει την ορχήστρα, για την άψογη συνεργασία μας όλα αυτά τα χρόνια.

 

 

3ο Summer Music Performance Program

Στα πλαίσια της συνεργασίας μας με το Αμερικάνικο Κολέγιο Ανατόλια, για άλλη μια χρονία φέτος η ARTiCON έκανε την ηχογράφηση των συναυλιών του 3ο Summer Music Performance Program, του καλοκαιρινού μουσικού προγράμματος, που έγινε από 3 έως και 7 Ιουλίου 2017. Χώροι διεξαγωγής: 3 Ιουλίου-αίθουσα συναυλιών του Δημαρχείου Πανοράματος, 4 Ιουλίου-αίθουσα συναυλιών του Δημαρχείου Πανοράματος, 6 Ιουλίου-Bissell Library στο κεντρικό campus του Ανατόλια, 7 Ιουλίου-Raphael Hall στο κεντρικό campus του Ανατόλια. Στη διάρκεια του παραπάνω προγράμματος των συναυλιών έγινε ηχογράφηση του συνόλου των μουσικών οργάνων. Θερμά ευχαριστώ στην καλλιτεχνική διευθύντρια κυρία Νεβάρτ Γαλιλαία, για την άψογη συνεργασία μας.

 

 

8th International Piano Competition “Giorgos Thymis”

Στις 12 με 20 Ιανουαρίου 2017 έγινε ο 8ος Διεθνής Διαγωνισμός Πιάνου «Γιώργος Θυμής» στη Θεσσαλονίκη, στον οποίο η ARTiCON σε συνεργασία με το Εργαστήριο Ηλεκτρακουστικής και Τηλεοπτικών Συστημάτων του ΑΠΘ, ανέλαβε την οπτικοακουστική κάλυψη, από την προκριματική φάση του διαγωνισμού μέχρι τον τελικό που διεξήχθει στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Θερμά ευχαριστώ στον καθηγητή κο Γεώργιο Παπανικολάου για την πολύτιμη βοήθεια και την άψογη συνεργασία μας.

 

 

2ο Summer Music Performance Program

Στα πλαίσια της συνεργασίας μας με το Αμερικάνικο Κολέγιο Ανατόλια, για άλλη μια χρονία φέτος η ARTiCON έκανε την ηχογράφηση των συναυλιών του 2ο Summer Music Performance Program, του καλοκαιρινού μουσικού προγράμματος, που έγινε από 30 με 10 Ιουλίου 2016. Στη διάρκεια του παραπάνω προγράμματος των συναυλιών έγινε βιντεοσκόπηση ορισμένων συναυλιών. Θερμά ευχαριστώ στην καλλιτεχνική διευθύντρια κυρία Νεβάρτ Γαλιλαία, για την άψογη συνεργασία μας.

 

 

ΑΝΝΗ ΚΑΛΤΣΙΔΟΥ-Εικαστικές Διασταυρώσεις στη Ρωμαική Αγορά της Θεσσαλονίκης

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης φιλοξενεί στη Ρωμαϊκή Αγορά έκθεση της Άννης Καλτσίδου, η οποία πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Παράλληλου Προγράμματος της 5ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης. Η ARTiCON έχει αναλάβει την οπτικοακουστική κάλυψη της performance του πραγματοποιήθηκε την ημέρα των εγκαινίων 24 Ιουνίου 2015, καθώς κα τη φωτογράφιση και βιντεοσκόπηση της έκθεσης. Σκηνοθετική κάλυψη της performance-Χρήστος Βουλγαράκης. Θερμά ευχαριστώ στην εικαστικό και φίλη Άννη Καλτσίδου, για την άψογη συνεργασία μας.

 

 

 

 

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ «ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ»

Δημιουργία τηλεοπτικού σποτ για της ανάγκες προβολής του προγράμματος στήριξης ανέργων στο νομό Θεσσαλονίκης, για να προωθηθούν στην αγορά εργασίας στον τομέα του πολιτισμού. Η ανάθεση του σπότ έγινε μέσω του Ολυμπιακού Μουσείου Θεσσαλονίκης, και υλοποιήθηκε σύμφωνα με τις απαιτούμενες προδιαγραφές.

 

 

C@fe des Sciεncεs

Οι εξελίξεις στην κοσμολογία, βιολογία, γλώσσα, πολιτισμό. Το καφέ της επιστήμης με διαφορετική θεματολογία κάθε φορά, στο οποίο η ARTiCON έχει αναλάβει την οπτικοακουστική κάλυψη. Θερμά ευχαριστώ στον κύριο Αργύρη Νικολαΐδη, καθηγητή Θεωρητικής Φυσικής ΑΠΘ, συντονιστή του καφέ της επιστήμης και την Αγγελική Μονέδα υπεύθυνη του προγράμματος open course του ΑΠΘ, για την άψογη συνεργασία μας.

 

 

7th International Piano Competition “Giorgos Thymis”

Στις 8 με 16 Ιανουαρίου 2015 έγινε ο 7ος Διεθνής Διαγωνισμός Πιάνου «Γιώργος Θυμής» στη Θεσσαλονίκη, στον οποίο η ARTiCON σε συνεργασία με το Εργαστήριο Ηλεκτρακουστικής και Τηλεοπτικών Συστημάτων του ΑΠΘ, ανέλαβε την οπτικοακουστική κάλυψη, από την προκριματική φάση του διαγωνισμού μέχρι τον τελικό που διεξήχθει στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Θερμά ευχαριστώ στον καθηγητή κο Γεώργιο Παπανικολάου για την πολύτιμη βοήθεια και την άψογη συνεργασία μας.

 

 

 

ΕΠΙ ΤΩΝ ΤΥΠΩΝ ΤΩΝ ΗΛΩΝ

Η ατομική έκθεση της Άννης Καλτσίδου στην Gallery Artis Causa από τις 9 Σεπτεμβρίου με 11 Οκτωβρίου 2014.

 

   

 

4ο MICRO μ FESTIVAL

Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πτολεμαίδα, Ρόδος, Χανιά, Κέρκυρα, Παρίσι! Το 4o Micro μ Festival προ των πυλών, 5 Οκτωβρίου 2014. Η ARTiCON είναι στην ομάδα του Micro μ ,υπεύθυνη του οπτικοακουστικού υλικού του ΜμF και στην οργανωτική ομάδα της Θεσσαλονίκης. Όπως πλέον κάθε χρόνο, έτσι και φέτος υποστηρίζει τεχνικά το φεστιβάλ, με χώρο διεξαγωγής του φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη στο θέατρο Αυλαία. Με χαρά φέτος ο Χρήστος Βουλγαράκης ήταν στην προκριματική επιτροπή επιλογής ταινιών.

 

 

Ο Σίμος Κυπαρισσόπουλος, ιδρυτής του Micro μ Festival, συζητά με τη Χριστίνα Κανατάκη καλεσμένος στην εκπομπή Πάρτε Θέση και τη Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης TV100.

 

 

3ο MICRO μ FESTIVAL

Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ρόδος, Πτολεμαίδα, Χανιά! Το 3o Micro μ Festival προ των πυλών.

 

 

2ο MICRO μ FESTIVAL

Τρεις πόλεις…..Μία ημέρα…..Ένας νικητής….. Η ομάδα του MICRO μ, διοργανώνει ένα «αντισυμβατικό» διαγωνιστικό φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους. 6 Οκτωβρίου 2012, το 2ο MICRO μ καινοτομεί, καταργώντας τις αποστάσεις. Θεατές σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ρόδο, θα δουν τις 15 επιλεγμένες ταινίες του φεστιβάλ και με ζωντανές συνδέσεις μεταξύ τους θα ψηφίσουν την αγαπημένη τους ταινία, σε μια βραδιά-γιορτή του κινηματογράφου. Η ARTiCON είναι στην ομάδα του Micro μ και υποστηρίζει τεχνικά το φεστιβάλ.

 

 

ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ – ντοκιμαντέρ

Στο δρόμο από τη Νάουσα προς το χιονοδρομικό κέντρο των 3-5 Πηγαδιών, συναντήσαμε τον ορεινό οικισμό του Αγίου Παύλου. Η ταινία ανιχνεύει και καταγράφει την ιστορία του τόπου, από μαρτυρίες των λιγοστών κατοίκων, τις προοπτικές εξέλιξης, και δίνει το ερέθισμα για αποδράσεις στο πανέμορφο τοπίο.

 

   

 

σενάριο/σκηνοθεσία: ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ

έρευνα και οργάνωση θέματος: ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΑΝΙΑΔΗΣ

διεύθυνση παραγωγής: ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ

διεύθυνση φωτογραφίας: ΘΩΜΑΣ ΤΣΙΜΠΡΗΣ

μουσική: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΕΛΦΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

μοντάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ

διάρκεια: 20 λεπτά

 

 

13ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Στα πλαίσια του Φεστιβάλ, 11 – 20 Μαρτίου 2011, ο Χρήστος Βουλγαράκης δημιούργησε σε συνεργασία με το Νύσο Βασιλόπουλο το slideshow, με προσωπικότητες που συναντήσαμε στο Φεστιβάλ, που προβλήθηκε κατά τη διάρκεια της τελετής λήξης. Θερμά ευχαριστώ στη Σοφία Σταυριανίδου για την πολύτιμη βοήθεια στην υλοποίησή του.

 

 

50ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Στα πλαίσια του Φεστιβάλ, 13 – 22 Νοεμβρίου 2009, ο Χρήστος Βουλγαράκης πρόσφερε τις υπηρεσίες του, στο blog – Από την πλευρά των θεατών – που δημιουργήθηκε με στόχο, να καταγράψει τις αντιδράσεις του κόσμου, να ακολουθήσει παρέες να μιλούν για τις ταινίες και να θέσει το ερώτημα why cinema now. Θερμά ευχαριστώ στον υπεύθυνο του τμήματος πληροφορικής Λάζαρο Μπουδακίδη, την αρχισυντάκτρια Σοφία Σταυριανίδου, στα κορίτσια της συντακτικής ομάδας Ελιζαμπέτα Ηλία-Γεωργιάδου και Ειρήνη Καραγκιοζίδου και στους γνωστούς από παλιά Ελισάβετ Παυλούδη και Κωστή Οικονομίδη, για την άψογη συνεργασία μας.